5. Prof wielerevenementen
nlenfrde
Mobile-anker
WK veldrijden Valkenburg 2018
Bose geluid: Peters Geluidtechniek Nederland
WK veldrijden Valkenburg 2018
Bose geluid: Peters Geluidtechniek Nederland
WK veldrijden Valkenburg 2018
Bose geluid: Peters Geluidtechniek Nederland
WK veldrijden Valkenburg 2018
Bose geluid: Peters Geluidtechniek Nederland

Prof wielerevenementen

Professioneel geluid bij een prof wielerronden is van groot belang voor de vele duizenden bezoekers op het parcours, welke het wedstrijdverslag en de vermelding van sponsoren goed moet kunnen horen. Bij de plaatsing van de geluidinstallatie zal bij dit soort evenementen vele male meer luidsprekers worden gebruikt, om zo aan de wensen van de organisatie te voldoen.

Wij zijn met onze Bose geluid-/omroepinstallaties o.a. betrokken (geweest) bij de 3 finish etappes van de Giro (Apeldoorn - Nijmegen - Arnhem), NK (jeugd) wielrennen, profronde Nijmegen, profronde 8 van Chaam (4,6Km geluid), profronde Roosendaal en profronde Tiel.

Tevens gaan wij in 2018 het geluid verzorgen bij het WK veldrijden in Valkenburg en het WK Paracycling world road cub in Oostende (BE).

Giro2016 NK-wielrennen-go-logo 8vanchaam draaivdkaai

Interesse? Vraag online een offerte aan, reserveer uw evenement of bel 06 - 347 357 52.


Start-/finish gebied

Omdat het start-/finish gebied vaak zeer geconcentreerd is qua publiek, zal de lokatie persoonlijk worden bekeken. Standaard worden 6 Bose 802's geplaatst "on-the-fly" in lichtmasten gekanteld naar beneden, boven het publiek zodat aan beide kanten van de straat de spraak goed te verstaan is. De microfonisten kunnen vrij rondlopen in het start-/finish gebied, zonder dat het geluid gaat "rondzingen" en kunnen zichzelf zeer goed verstaan.

Daarnaast wordt het parcours gevuld met standaard 24 Bose 402's, welke ook een vol/warm HiFi geluid produceren. Het overige parcours wordt gevuld met de welbekende hoornluidsprekers. Alleen maar Bose luidsprekers en geen hoorns meer? Vraag een offerte aan!

Bij een profwielerevenement worden standaard alle kabels op het parcours gespannen (min. 4.30mtr) en wordt een veel hogere concentratie aan luidsprekers en versterkers gebruikt (min. 2x zo veel). Hierdoor hebben wij minimaal 2 seperate groepen van 230Volt/16A nodig, of 400Volt/16A krachtstroom.

"Bose experience" bij (PROF)wielerevenementen!

4x Bose 802's + 12x Bose 402's

Vanaf seizoen 2016 vullen wij onze professionele geluid- / omroepinstallaties aan met het merk Bose, type 802 & 402. Deze échte luidsprekers (i.p.v. hoornluidsprekers) geven een een vol/warm HiFi geluid en geven uw evenement een nóg professioneler tintje.

Huurt u bij ons een compleet pakket "Audiowagen XL + Geluid comfort pakket" bij een PROF wielerevenement? Dan plaatsen wij 4 Bose 802's links en rechts van de jurywagen en breiden wij onze geluid- / omroepinstallatie gratis uit met max. 12 Bose 402's in de start-/finish straat. Meer Bose nodig? Vraag een offerte aan!

Het parcours

Hoorns2Het overige parcours zal worden voorzien van hoornluidsprekers. Onze hoornluidsprekers zijn relatief groter als onze collega bedrijven en zijn van kunststof, hierdoor hebben de hoorns een minder blikkerig geluid. Alles wordt op een professionele manier gehangen en bij een PROF wielerevenementen wordt een véél hoger aantal* hoornluidsprekers geplaatst. Tevens worden alle kabels gehangen om het vele publiek geen hinder te geven. Op verzoek kunnen gebieden worden overgeslagen i.v.m. podia en optredens. Deze podia kunnen wij ook voorzien van een signaal wat tussentijds gebruikt kan worden om door te lussen op de podium geluidinstallatie. Zo kunnen de podia hun eigen publiek voorzien van muziek en bij spannende passages of de laatste ronde ons signaal doorlussen.

* = Omdat het bezoekersaantal bij PROF wielerevenementen veel hoger ligt dan bij amateurwedstrijden, plaatsen wij vele malen meer hoornluidsprekers op het parcours. Gemiddels bij een 1600mtr parcours plaatsen wij in totaal ±45 luidsprekers.

De geluid-/regiewagen

Bij een prof wielerevenement wordt vaak gekozen voor een grote touringbus als jurywagen en wordt onze accomodatie als geluid-/regiewagen ingezet en eventueel als communicatiepost.

Onze geluidapparatuur is volledig geautomatiseerd. Muziek valt automatisch weg als een van de microfonisten het woord voert. Bij zachte spraak passages wordt het vollume van de microfoon automatisch verhoogd (intervieuws) en bij enthousiaste spraakpassages waar de stem qua volume wordt verhoogd, zorgt de apparatuur automatisch dat het volume maximaal wordt benut en niet overstuurt. Zo is altijd het optimale geluidvolume aanwezig. De gezellige muziek wordt op een gepast niveau ingesteld, als aanvulling op het evenement. Standaard zijn bij een prof wielerevenement twee draadloze microfoons in gebruik, welke bij spraak de muziek wegdrukken. Dit gaat geheel automatisch.

Rechtstreeks verslag

Naast de verhuur van portofoons en mobilofoons kunnen wij ook rechtstreeks verslag achter op het parcours "live uitzenden". Dit verhoogd vaak de ambiance van het evenement.

Minimaal: 230V~ 2x 16A óf 400V 16A

Bij een PROF wielerevenement hebben wij standaard véél meer apparatuur bij ons dan bij een amateurwedstrijd. Dit omdat er veel meer luidsprekers en versterkers worden gebruikt op het totale parcours. Bij een PROF wielerevenement hebben wij minimaal twee seperate groepen 230Volt/16A of krachtstroom nodig om alle apparatuur 100% te laten draaien. Om uitval uit te sluiten vragen wij van deze voedingsbron als enige gebruik te mogen maken.

De geluidhoek

 • 2 x 800Watt versterker t.b.v. 4 zware Bose 802's (warm HiFi geluid) links & rechts jurywagen (uitbreidbaar)
 • 2 x 1200Watt versterker t.b.v. max. 24 Bose 402's (warm HiFi geluid) in de start-/finish straat
 • 2x 2400Watt versterkers t.b.v. grotere evenementen, zoals profevents (max. 48 Bose 402's)
 • 2 x 480Watt verstrerkers reserve versterkers indien nodig bij losse luidsprekers
 • CD speler, minidisk, radio en iPod/iPad (±45 uur muziek)
  Keuze uit 19 afspeellijsten (ook te combineren), online samen te stellen
 • Stagemixer t.b.v. het instellen van de complete geluidinstallatie
 • 2 draadloze microfoons (lange afstand / muziek valt automatisch weg bij spraak)
 • Verschillende muziektunes
  • Finish tunes (tour de France / "langs de lijn") t.b.v. laatste ronde
  • Verschillende huldigingstunes (professionele aankleding huldiging)
  • Volksliederen Europeese landen + USA
  • Hartelijk gefeliciteerd (op aanvraag t.b.v. jarige)
  • Andre hazes "de hoogste tijd" t.b.v. einde evenement

Radiocommunicatie

Icom multiEen groot evenement vergt veel vrijwilligers met elk hun eigen taak. Bij het communiceren van deze vrijwilligers zijn portofoons een must. Draadloos communiceren met de juiste persoon wellicht aan de andere kant van het parcours, ter verbetering van het verloop van uw evenement.

Wij verhuren portofoons en mobilofoons voor kleine en grote groepen mensen (50+). De organisatie geeft aan welke groepen mensen met elkaar in verbinding mogen staan en wij zorgen voor de juiste instellingen van de frequenties. Lees meer ...

Wij zijn in het bezit van landelijke frequenties, waarbij wij een zendvergunning hebben voor alle apparatuur.

Prijzen PROF wielerevenementen met Bose geluid- / omroepinstallatie

Voor profwielerevenementen hebben wij géén vaste prijslijst. Gebleken is dat elke profronde zijn/haar specifieke kijk op installatie nodig heeft. Daarbij maken wij verschil tussen een standaard profwielerevenement en een festival-profwielerevenement. Bij de laatste categorie zijn in de start-/finish straat (of op bepaalde plekken op het parcours) vele malen meer aan apparatuur nodig dan standaard. Vandaar dat wij eers het parcours komen bekijken, uw wensen aan horen, onze mogelijkheden bespreken en een plan van aanpak samenstellen. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend een offerte.

Bij een profwielerevenement gaan wij uit van een standaard prijs uit categorie 1 (tot 1250mtr). Afhankelijk van de (extra) benodigde apparatuur en de lengte van het parcours stellen wij een vaste prijs samen in de offerte.

Interesse? Vraag online een offerte aan, reserveer uw evenement of bel 06 - 347 357 52.


Giro d'Italia (Apeldoorn, Nijmegen & Arnhem)

Profronde Roosendaal (Draai v/d Kaai) 01-08-2016

Profronde Tiel 31-07-2016

Profronde 8 van Chaam 27-07-2016

Profronde Tiel 02-08-2015


Contact informatie
  • Contact:

   Peters
   Geluidtechniek
   Nederland


   Groene Heuvels 135
   6644KX Ewijk

   Wij zijn telefonisch te bereiken:
   Ma t/m vr: 10:00 – 22:00
   Za + zo: 10:00 t/m 20:00

   Tel: 06 - 347 357 52
   email@petersgeluidtechniek.nl

   Socialmedia:


  • Formulieren:

   Offerte/reservering:

   Wilt u een offerte of reservering aanvragen, vul dan dit formulier zo compleet mogelijk in.


   Gegevens Up2Date?

   Heeft u reeds een offerte of contract ontvangen en zijn de persoonsgegevens niet correct? Vul dan dit formulier in.

    

   buma sena

 • Google maps:

Bose Sennheiser ShurehkaudioApartBouyerPhilipsStage-lineIcomNeutrik
©2014 - 2018 Peters Geluidtechniek Nederland, alle rechten voorbehouden | Webdesign, hosting & CMS software: Joram Peters
Prijzen vermeld op deze pagina zijn incl. 21% BTW tenzij anders vermeld. E.e.a. conform onze gedeponeerde voorwaarden