Het gaat er (in eerste instantie) niet om hoe het fout heeft kunnen gaan, maar hoe snel je het op lost.
nlenfrde

GEO

Mobile-anker

Het gaat er (in eerste instantie) niet om hoe het fout heeft kunnen gaan, maar hoe snel je het op lost.

Vandaag was een pechdag zoals nooit eerder meegemaakt. Dat er bij ons héél af en toe eens iets goed fout gaat, ja helaas dat komt voor, maar we gaan door!

Zuiderzeeronde 2016

Vandaag draaide we bij de Zuiderzeeronde de gehele dag op een agegraat voor onze jurywagen en Bose geluid-/omroepinstallatie en begon het met het bijna ondersteboven rijden van de Truss-brug door een te hoge bestelbus van de wedstrijd. De schrik zat er goed in.

422voltVervolgens begon 1 van onze versterkers (start/finish) te tikken (doorslag spanning geluid). We moesten dus omschakelen naar een andere versterker. Vlak daarna stopte het LED rondebord er mee en moesten we omschakelen naar ons reserve rondebord. Nog geen minuut daarna begaf ook 1 Bose 1800 VI versterker het en kwam er witte rook uit.
Dit alles gebeurde in nog geen 2 minuten en ontstond het vermoeden dat er iets goed mis was met de spanning. Er was bij aanvang echter wel goed gemeten en 230Volt aanwezig, echter dit was inmiddels opgelopen tot 422Volt. Daar is onze apparatuur absoluut niet tegen op gewassen.

Met spoed hebben we 4 kabelhaspels uitgerold naar het dichtbijzijnde woonhuis en gevraagd om ons te helpen. Tevens de boxen op reserve versterkers aangesloten en de mobilofoon voor het rechtstreeks verslag op de sigarettenaansteker aangesloten op onze Transporter bus (12Volt). De iPad met playlist deed het ook niet meer, waardoor we alles van MiniDisk afspeelde.

Wat we hiermee willen zeggen is dat het bij ons ontzettend veel keren goed gaat, maar dat het elektrische apparatuur is en er dus altijd buiten onze schuld om iets (goed) mis kan gaan. Dat steken wij niet onder stoelen of banken.

Het gaat er in eerste instantie dan ook niet om hoe het mis heeft kunnen gaan, maar hoe snel het opgelosd wordt. Binnen ±8 minuten was er weer geluid en muziek en kon de wedstrijd weer van commentaar voorzien worden. Later evalueren wij de situatie en leren we hier van.

Wel gaan wij onze eissen m.b.t. een agegraat aanscherpen en een elektronische schakeling bedenken, zodat onze apparatuur niet aan te hoge en schadekijke spanning kan worden bloodgesteld. Tevens moet het dichtsbijzijnde woonhuis en/of 230Volt aansluiting verder dan 200 meter van onze audiowagen af liggen om in aanmerking te komen om onze apparatuur op een agegraat te mogen aansluiten. We hebben liever een stabiele 180Volt (spanningsverlies bij 4 haspels) dan een onstabiele agegraat.Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Meer nieuws ...
Contact informatie
  • Contact:

   Peters
   Geluidtechniek
   Nederland


   Groene Heuvels 135
   6644KX Ewijk

   Wij zijn telefonisch te bereiken:
   Ma t/m vr: 10:00 – 22:00
   Za + zo: 10:00 t/m 20:00

   Tel: 06 - 347 357 52
   email@petersgeluidtechniek.nl

   Socialmedia:


  • Formulieren:

   Offerte/reservering:

   Wilt u een offerte of reservering aanvragen, vul dan dit formulier zo compleet mogelijk in.


   Gegevens Up2Date?

   Heeft u reeds een offerte of contract ontvangen en zijn de persoonsgegevens niet correct? Vul dan dit formulier in.

   BUMA STEMRA / SENA

   buma sena

 • Google maps:

Bose Sennheiser ShurehkaudioApartBouyerPhilipsStage-lineIcomNeutrik
©2014 - 2018 Peters Geluidtechniek Nederland, alle rechten voorbehouden | Webdesign, hosting & CMS software: Joram Peters
Prijzen vermeld op deze pagina zijn incl. 21% BTW tenzij anders vermeld. E.e.a. conform onze gedeponeerde voorwaarden
Peters Geluidtechniek werkt volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) / "Europese Privacy Wet".