Giro d'Italia - Een geweldige ervaring en mooie samenwerking tot één groot succes
nlenfrde

GEO

Mobile-anker

Giro d'Italia - Een geweldige ervaring en mooie samenwerking tot één groot succes

Het krijgen van een opdracht voor de complete geluidverzorging bij de 3 finish etappes van de Giro d'Italia in Apeldoorn, Nijmegen & Arnhem is al een hele eer. Echter het waarmaken van de wensen en het tevreden stellen van de opdrachtgever is een heel ander verhaal.

GiroCard

"We klappen pas als de drie dagen achter de rug zijn"; hoor ik mijzelf zeggen tegen een collega. Er kan natuurlijk van alles mis gaan, het is en blijft elektrische apparatuur. Natuurlijk was bijna alle apparatuur dubbel uitgevoerd. Het dan nog moeten uitrollen van een kabel, versterker of draadloze microfoon is natuurlijk geen optie. Samen hebben we een plan van aanpak geschreven, om zo 123 te kunnen switchen bij calamiteiten. Achteraf bleek het allemaal niet nodig geweest te zijn, de apparatuur heeft perfect zijn werk gedaan.

De vier dagen werken voor de Giro ging niet in de koude kleren zitten, het was hard werken en lange dagen maken van soms 18 uur per dag. De eerste dag was makkelijk, donderdags zijn we om 12:30 vertrokken naar Apeldoorn om eerst eens te kijken naar de situatie als alles opgebouwd was. Tekeningen zijn leuk en geven een eerste indruk, maar in de praktijk blijkt het toch anders te gaan. Podia worden verplaatst, meer VIP tenten dan gepland wegens de enorme interesse, etc, etc. In goed overleg hebben we ons aangepast aan de sitiatie ter plekke.

De wens van de opdrachtgever was aan beide kanten Bose geluid te plaatsen, om de 25 meter kwam een luidspreker. In totaal hebben we die 3 dagen 7,2Km kabel uitgerold en bijna 170 Bose luidsprekers geplaatst. De apparatuur welke de eerste dag in Apeldoorn opgebouwd stond hebben we dezelfde dag weer afgebroken. Even snel eten en weer door naar de volgende locatie. Daar werd eerst de situatie bekenen, uitgemeten en weer opgebouwd. De kabels en statieven werden geplaatst en de volgende ochtend vroeg pas de Bose luidsprekers. We waren goed op elkaar ingespeeld en wisten van elkaar wat we moesten doen. Het was een gesmeerde machine. Eenmaal thuis aangekomen nog even napraten met een gewaardeerde kop koffie, snel douchen en naar bed. De 4,5 uur slaap werd nét gehaald.

Eenmaal terugkijkend naar het evenement hebben we nóg meer ervaring opgedaan bij zo'n groot en complex evenement en kunnen we zéér tevreden terug kijken. De Nederlandse microfonist Kees Maas was tevreden en bedankte ons voor alles, zo ook zijn Engelse en Italiaanse collega microfnisten.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Meer nieuws ...
Contact informatie
  • Contact:

   Peters
   Geluidtechniek
   Nederland


   Groene Heuvels 135
   6644KX Ewijk

   Wij zijn telefonisch te bereiken:
   Ma t/m vr: 10:00 – 22:00
   Za + zo: 10:00 t/m 20:00

   Tel: 06 - 347 357 52
   email@petersgeluidtechniek.nl

   Socialmedia:


  • Formulieren:

   Offerte/reservering:

   Wilt u een offerte of reservering aanvragen, vul dan dit formulier zo compleet mogelijk in.


   Gegevens Up2Date?

   Heeft u reeds een offerte of contract ontvangen en zijn de persoonsgegevens niet correct? Vul dan dit formulier in.

   BUMA STEMRA / SENA

   buma sena

 • Google maps:

Bose Sennheiser ShurehkaudioApartBouyerPhilipsStage-lineIcomNeutrik
©2014 - 2018 Peters Geluidtechniek Nederland, alle rechten voorbehouden | Webdesign, hosting & CMS software: Joram Peters
Prijzen vermeld op deze pagina zijn incl. 21% BTW tenzij anders vermeld. E.e.a. conform onze gedeponeerde voorwaarden
Peters Geluidtechniek werkt volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) / "Europese Privacy Wet".