Digitaal binnen enkele maanden
nlenfrde

GEO

Mobile-anker

Digitaal binnen enkele maanden

Jurywagen 1 krijgt binnen enkele maanden een digitale mixer. Wat betekend dat, wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Digitaal ui

Steeds vaker komen wij op evenementen waar geen standaard schakelingen meer gebruikt worden. De lokale omroep vraag een lijntje met alleen het microfoon signaal, zonder muziek. Of een DJ regelt de muziek en biedt een extern signaal aan. Ook komt het voor dat bijvoorbeeld enkele luidsprekers in een tent alleen de omroep willen horen en geen muziek, of als de klant wilt andersom, alleen muziek zonder spraak.

Met al deze niet standaard schakelingen en externe aanbieders van signalen willen wij onze apparatuur wel beveiligen tegen oversturing. Tevens willen we het maximale uit onze versterkers & luidsprekers halen. Bij microfonisten is dat moeilijk, omdat ze op verschillende niveaus praten, afhankelijk van de wedstrijd en spannende momenten.

Met een digitale mixer hebben wij veel meer controle over alle signalen. Per kanaal kunnen we de niet gewenste frequenties weg filteren en met een limiter de signalen onder controle houden. Mocht een microfonist ineens beginnen te schreeuwen uit enthousiasme, dan wordt het volume op een maximaal niveau vastgehouden en wordt vervorming voorkomen. Zo kunnen we de microfoons bij normaal volume op 95% zetten en bij harde volumes op 98%. Zo kunnen we het maximale uit onze apparatuur halen en is de spraak bij normaal praten net zo goed te verstaan als bij enthousiast hard praten.

Maar met de digitale mixer kan nog veel meer. Ontelbare schakelingen zijn mogelijk, zo ook welk kanaal voorang heeft op welk ander kanaal. Standaard zal de microfoon de muziek wegdrukken bij spraak. Maar denkbaar is ook bijvoorbeeld dat de muziek en tweede microfoon weggedrukt moet worden als microfoon 1 wordt gebruikt. Microfoon 1 is dan de belangrijkste microfoon van die dag en moet alle andere signalen overstemmen.
Maar het kan ook voorkomen dat 1 microfoon de muziek weg drukt en de rechtstreeks verslag set ook de muziek weg drukt, maar dat het rechtstreeks verslag de microfoon bij de start weg moet drukken, ook dat is mogelijk.

Naast deze geavanceerde schakelingen is het ook mogelijk om met een iPad en iPhone de mixer van buiten de jurywagen te bedienen. Zo hoeven we niet in de jurywagen te staan om de apparatuur te bedienen. Dit kan makkelijk zijn als we geen zicht hebben op het huldigingspodium en van buiten de jurywagen de apparatuur moeten bedienen of huldigingstunes moet starten.

Nadelen? Wij kunnen ze zo 123 niet verzinnen. Naar onze mening heeft het digitaliseren alleen maar voordelen.

Interesse? Vraag online een offerte aan of bel 06 - 347 357 52.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Meer nieuws ...
Contact informatie
  • Contact:

   Peters
   Geluidtechniek
   Nederland


   Groene Heuvels 135
   6644KX Ewijk

   Wij zijn telefonisch te bereiken:
   Ma t/m vr: 10:00 – 22:00
   Za + zo: 10:00 t/m 20:00

   Tel: 06 - 347 357 52
   email@petersgeluidtechniek.nl

   Socialmedia:


  • Formulieren:

   Offerte/reservering:

   Wilt u een offerte of reservering aanvragen, vul dan dit formulier zo compleet mogelijk in.


   Gegevens Up2Date?

   Heeft u reeds een offerte of contract ontvangen en zijn de persoonsgegevens niet correct? Vul dan dit formulier in.

   BUMA STEMRA / SENA

   buma sena

 • Google maps:

Bose Sennheiser ShurehkaudioApartBouyerPhilipsStage-lineIcomNeutrik
©2014 - 2018 Peters Geluidtechniek Nederland, alle rechten voorbehouden | Webdesign, hosting & CMS software: Joram Peters
Prijzen vermeld op deze pagina zijn incl. 21% BTW tenzij anders vermeld. E.e.a. conform onze gedeponeerde voorwaarden
Peters Geluidtechniek werkt volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) / "Europese Privacy Wet".