WK Cyclocross Valkenburg 2018 met MEGA groot succes afgesloten
nlenfrde

GEO

Mobile-anker

WK Cyclocross Valkenburg 2018 met MEGA groot succes afgesloten

Het waren spannende weken voor het WK Cyclocross Valkenburg 2018. Een nieuwe organisatie én voor het eerst een WK evenement, samenwerkend met StageLight (geluid huldigingspodium). Enkele dagen voor het WK ging onze hartslag toch wel om hoog en waren we razend enthousiast en een tikkeltje gespannen.

WK UCI Valkenburg

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren wel veel ervaring opgedaan bij de grotere evenementen, zoals de 3 finish etappes van de Giro in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem, profronde Tiel, profronde 8 van Chaam, profronde Roosendaal en het NK wielrennen (ook jeugd), maar een WK cyclocross is toch iets anders én groter. Maandag 29 januari waren we volledig gepakt en stonden we klaar voor vertrek. Dinsdag nog de laatste spullen pakken thuis, in totaal zouden we 7 dagen van huis zijn.

Eenmaal aangekomen in Limburg, boven op de Cauberg, was het eerst even kennis maken met de UCI, het productie team en de start/finish locatie bekijken voor het plaatsen van de audiowagen. Onze audiowagen zou gebruikt worden door de twee microfonisten Niko de Muyter (UCI) en Rien van Horik (KNWU). Laatst genoemde microfonist was blij met de keuze van Peters Geluidtechniek, zo vertelde hij ook tegen zijn Vlaamse collega. De afgelopen jaren hebben wij op verschillende grote maar ook kleinere evenementen samen gewerkt met Rien van Horik, volgens hem vol tevredenheid.

start finish niko rien joram paula

Na het plaatsen van de audiowagen, ging het echte werk beginnen en konden we gaan opbouwen in de start-/finish straat. Maarliefst 8 zware Bose 802's & 10 Bose 402's kwamen op een lengte van nog geen 250 meter. We wilde absoluut indruk maken op de organisatie, het vele publiek en natuurlijk vele organisaties van andere evenementen. Op het overige harde gedeelte voor de finish (vanaf Holland Casino) en na de finish tot bijna aan het dal kwamen in totaal nog eens 22 Bose 402 luidsprekers, in totaal dus 40 stuks Bose luidsprekers.

Na donderdag morgen lekker door het bos gebaggerd te hebben berijkte we het dal, waar nog eens 44 hoornluidsprekers kwamen te hangen. Een gigantisch gebied, waar tienduizenden bezoekers zouden komen op zaterdag en zondag.

Vrijdag was relatief een rustige dag, omdat alles klaar was, op enkele signaallijnen naar het VIP dorp, het podium en de DJ na. Eenmaal ook dat gelegd en ingeregeld kon het grote feest beginnen. Op vrijdag was om 12:00 de mogelijkheid voor de renners om het parcours te verkennen en konden we genieten van twee dagen opbouwen en het resultaat. Rondlopend met de camera kregen we al duimpjes omhoog en waren we tevreden over het resultaat.
Vrijdag was ook de dag dat we zouden kannis maken met de welbekende UCI microfonist Niko de Muyter, welke nog nooit met ons had samen gewerkt, maar na een test met het weglopen van de draadloze microfoon naar de start (meer dan 100 meter) en het overweldigende geluid in de start-/finish straat, was hij onder de indruk en gaf ons al een compliment. De sfeer was goed, het ijs was gebroken, het feest kon beginnen.

Zaterdag om 07:45 waren we op het terrein en ging de muziek aan. De DJ zou het rond 09:00 overnemen van ons, maar tot die tijd werd de muziek vanaf onze iPad afgespeeld. Van de organisatie kregen we ook een portofoon, zodat we constant in verbinding stonden met "de produktie". Er mocht niets mis gaan, alles moest perfect verlopen.

De eerste dag ging snel voorbij en iedereen was tevreden, maar "we klappen pas in de handen zondag namiddag"; riep ik nog. Het is en blijft techniek en er kan van alles mis gaan. Zo bleek ook, want zondag ochtend bij het rondlopen en checken van de installatie, was een kabel doorgeknipt bij de laatste Bose 402 in het bos. Even een kniptang en wat handschoenen aan (100Volt lijn) en de kabel kon live nog voor de wedstrijd worden gemaakt.

Zondag ook om 07:45 op het terrein en rond 08:30 was duidelijk te zien dat het bezoekersaantal veel hoger zou liggen dan zaterdag. Maar voor het hoge aantal Bose boxen en hoornluidsprekers moest dat geen probleem zijn en zo bleek ook. Verschillende bekenden, organisaties van andere wedstrijden en microfonisten die ons kende, becomplimenteerde ons met de geweldige klank.
Zondag na de laatste finish, kregen we een brede lach op ons gezicht. "We hebben het geflikt" riep ik tegen mijn vrouw. De hartslag kon weer omlaag :-). Na afloop van de laatste huldiging, bedankte Niko de Muyter ons nog via de geluidinstallatie. "We bedanken Peters Geluidtechniek voor een fantastische job", waren zijn laatste woorden door de microfoon. Geweldig! Wat waren wij blij.

In totaal hadden we bijna twee dagen nodig om alles op te ruimen en konden we weer vertrekken naar het land van Maas en Waal, Beneden Leeuwen. Ook de organisatie was zeer tevreden en contactpersoon Bas van Baal schreef nog een bedankje met lovende woorden op onze Facebook pagina.
Microfonist Rien van Horik bedankte ons ook nog persoonlijk en zei "Jullie hebben de lat bij het cyclocross zeer hoog gelegd". Wat is dat fijn om zo veel tevreden mensen te zien en horen. We hebben laten zien dat je als geluidsbedrijf niet méga groot hoeft te zijn, maar dat het van belang is dat je wel goed materiaal hebt en kennis van zaken.

We kijken uit naat de andere WK, namelijk het WK militairen in Chaam ...Interesse? Vraag online een offerte aan of bel 06 - 347 357 52.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Meer nieuws ...
Contact informatie
  • Contact:

   Peters
   Geluidtechniek
   Nederland


   Groene Heuvels 135
   6644KX Ewijk

   Wij zijn telefonisch te bereiken:
   Ma t/m vr: 10:00 – 22:00
   Za + zo: 10:00 t/m 20:00

   Tel: 06 - 347 357 52
   email@petersgeluidtechniek.nl

   Socialmedia:


  • Formulieren:

   Offerte/reservering:

   Wilt u een offerte of reservering aanvragen, vul dan dit formulier zo compleet mogelijk in.


   Gegevens Up2Date?

   Heeft u reeds een offerte of contract ontvangen en zijn de persoonsgegevens niet correct? Vul dan dit formulier in.

   BUMA STEMRA / SENA

   buma sena

 • Google maps:

Bose Sennheiser ShurehkaudioApartBouyerPhilipsStage-lineIcomNeutrik
©2014 - 2018 Peters Geluidtechniek Nederland, alle rechten voorbehouden | Webdesign, hosting & CMS software: Joram Peters
Prijzen vermeld op deze pagina zijn incl. 21% BTW tenzij anders vermeld. E.e.a. conform onze gedeponeerde voorwaarden
Peters Geluidtechniek werkt volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) / "Europese Privacy Wet".