Off Canvas sidebar is empty
Wij hebben onze activiteiten gestaakt (15-12-2023) !!
 • <en><i>BOSE</i></en> Luidsprekers

  BOSE Luidsprekers

  Kwalitatief hoogstaande geluid-/omroepinstallaties met BOSE luidsprekers, eventueel ondersteund met BOSE SUBwoofers.

BOSE bleek de oplossing

BOSE apparatuurBuiten evenementen werden in het verleden veelal met hoornluidsprekers verzorgt. De bekende "toeters" domineerde de buitenevenementen door enkele goede eigenschappen, zoals weersbestendigheid en overbruggen van grote afstanden. Maar hoornluidsprekers hebben hierdoor tegelijkertijd ook nadelen, zoals galm bij grote open ruimtes en blikkerig klinkend (smalle bandbreedte / geen sfeer). Door de toeter vorm draag de hoornluidspreker ver, maar klinken ze tegelijkertijd alsof er door een koker (buis) gesproken wordt. Een hoornluidspreker is echter alleen goed verstaanbaar als je recht in de toeter kijkt (voorkant). Naast en achter de hoornluidsprekers is de spraak moeilijk te verstaan, alsof je spreekt met een hand voor de mond ... het klinkt dof.

De ontwerpers van de BOSE 402, 502 en 802 dachten anders over het ontwerpen van luidsprekers. I.p.v. een tweeter (hoge tonen) en 1 grote woofer (lage tonen), ontwierpen zij kunststof behuizingen met meerdere kleine (4,5 inch) luidsprekers. De full-range luidsprekers geven zowel hoge als lage tonen weer en door gebruik van meerdere kleine luidsprekers in 1 behuizing wordt er voldoende geluidsdruk gecrieerd en klinkt de stem veel voller en warmer dan bij de meeste andere fabrikanten. Doordat er geen tweeters gebruik worden gaat een microfoon, welke zich voor de luidspreker bevind, véél minder snel rondzingen. Door de kunststof behuizing en manier van monteren van meerdere luidsprekertjes, kregen de luidsprekers de "Installed Anywhere" naam en voldoen ze aan de strengste normen voor gebruik buitenshuis. Ze voelen zich heerlijk in de regen, sneeuw, hagel en zelf zanderige gebieden.

Peters Geluidtechniek Nederland was op zoek naar een vervanging van de blikkerig klinkende en galmende hoornluidsprekers. De BOSE luidsprekers uit de PANARAY lijn bleken dé oplossing. In 2015 begonnen we met 10 stuks, waarbij we op ons hoogtepunt meer dan 200 BOSE luidsprekers beheerde. In 2019 begonnen we met enkele BOSE SUBwoofers rondom de jury-/audiowagen, als aanvulling op de START/FINISH installatie. Dat bleek een zéér goede zet welke organisaties niet onopgemerkt bleven. Organisaties wilde zich steeds meer distantiëren van standaard geluidsinstallaties en kozen voor "THE BOSE EXPERIENCE". Niet voor niets verzorgde wij meer dan 70% van ALLE profronden in Nederland.

BOSE EXPERIENCE

#BOSE SE32

BOSE SE32Een 32 Watt opbouwluidspreker van uitstekende kwaliteit. Ontworpen voor de meest uiteenlopende toepassingen zowel binnen als buiten.

De BOSE FreeSpace 32SE luidsprekers zijn makkelijk inzetbaar bij kleinere ruimtes binnen of buiten, waar aanvulling gewenst is (niet overheersen). Doordat de BOSE SE32 regelbaar is qua wattage/volume, is het mogelijk het juiste geluidsniveau te kiezen t.o.v. andere BOSE luidsprekers op dezelfde groep.

De kleine BOSE SE32's zijn voor ons makkelijk inzetbaar voor sfeermuziek installaties op kerstmarkten, braderieën, winkelcentra of bij inschrijflocaties waat de spraak niet mag overheersen.
Wij beschikken over 42 BOSE SE32 luidsprekers.

#BOSE 402

BOSE 402 luidsprekerDe BOSE 402 is wellicht een van de meest populaire en bekendste luidsprekers van BOSE. Het concept bestaat al tientalle jaren. "Iets wat goed is moet je niet veranderen". In de loop der jaren zijn de kleine luidsprekertjes wel iets verbeterd en vanaf type II kregen ze  een metalen grill.

De BOSE PANARAY 402 luidspreker bestaat uit 4 kleine 4,5 inch full-range luidsprekers. Doordat de luidsprekertjes verschillend gekanteld geplaatst zijn wordt een sprijdingshoek van maarliefst 120 graden horizontaal en 60 graden verticaal gecrieerd. De binnenste twee luidsprekers geven de midden/hoge toen weer, de buitenste twee luidsprekertjes de lagere tonen tot ±90Hz.

De luidsprekers zijn licht in gewicht en makkelijk inzetbaar voor vele doeleinden. De luidsprekers kunnen zowel op statief als gemonteerd tegen de muur (vaste installatie), maar ze zijn ook hangend te monteren in lichtmasten en bomen.

De BOSE 402's klinken warm qua spraak en fris qua muziek. T.o.v. een hoornluidspreker wordt de spraak en muziek veel intenser beleefd. Qua muziek brengt de BOSE 402 ook veel meer sfeer. De luidsprekers zijn geschikt voor de meest extreme weersomstandigheden, ze voelen zich prima thuis in de regen, sneeuw en ijzel.

Wij zetten de BOSE 402's op 99,9% van al onze evenementen in als 100Volt traject geluid, zowel op statief als hangend in lichtmasten en bomen. Rondom de START/FINISH (audiowagen) zetten we de zwaardere BOSE 802's in, eventueel ondersteund met BOSE SUBwoofers.
Wij beschikken over 164 BOSE 402's.

#WistUdatje: De BOSE 402's zijn de meest verkochte luidsprekers ter wereld. In bijna 60% van alle grote pretparken over de gehele wereld hangen BOSE luidsprekers en bij de Efteling hangen meer dan 200 402's het gehele jaar door buiten.

#BOSE 502A

BOSE 502ADe BOSE 502A is een mid/hoog-frequentie luidspreker voor binnen gebruik bij hoofdzakelijk vaste installaties.

De BOSE 502A is slanker maar ook hoger dan een BOSE 402 en heeft een banaan vorm. De 5 kleine luidsprekertjes zijn veel meer gekanteld waardoor de luidspreker verticaal een grotere openingshoek heeft (120/70 graden). Daarnaast is de BOSE 502A geen 120 Watt, maar 150Watt continu vermogen (5x 30Watt).

De BOSE 502A is bedoeld voor binnen. Vandaar dat u ze veel tegen komt bij vaste installaties zoals gymzalen, vergaderzalen, kerken, presentatie ruimtes, grotere kantines, voetbalstadions, etc. De BOSE 502A is zowel in het zwart als wit te verkrijgen.

Wij beschikken enkel over 4 stuks BOSE 502A, omdat deze niet buiten te gebruiken zijn zijn ze voor ons niet zo interesant. Wij gebruiken deze voor presentaties en vergaderingen met discussie apparatuur.

#BOSE 802

BOSE 802De BOSE 802's zijn samen met de BOSE 402's de meest bekende speakers uit de PANARAY lijn. De BOSE 402 bestaat uit 4 kleine 4,5" speakers, de BOSE 802 bestaat uit 8 kleine 4,5" speakers, in totaal 240Watt continu. De bovenste 4 speakers geven mid/hoog weer, de onderste 4 mid/laag.

Wie kent ze niet? De BOSE 802 type 1 of 2 met de bekende baspijpjes en doek. Type 3 & 4 zijn nagenoeg gelijk aan de oudere types, enkel dat deze versies een metalen rooster hebben. De kleine speakers hebben  vanaf type 3 een rode kleur en een metalen doom (midden). Hierdoor klinken de nieuwere types net iets frisser. Volgens de specificaties van BOSE hebben ze gelijke specificaties, toch zijn er gebruikers die vinden dat type 3 & 4 net iets krachtiger zijn, al is dit minimaal.

Wij gebruiken de BOSE 802's rondom de jury-/audiowagen (START/FINISH) of presentatierack (dicht bij versterker). Type 3 is bij ons niet 100Volt, alleen laagohmig (8 Ohm). E.e.a. betekend dat er GEEN lange kabels gebruikt kunnen worden (>150mtr), maar wel 100% rendement hebben. Type 2 zijn bij ons zowel laagohmig als 100Volt, met een trafo van 120Watt continu en kunnen ook aangestuurd worden met lange kabels.
Wij beschikken over 38 BOSE 802's, waarvan 12 van versie II en 26 van versie III.

#BOSE MB4

BOSE MB4BOSE MB4 SUBwoofers geven een mooie ondersteuning in het laag. Door het relatief lage gewicht van 19Kg zijn ze draagbaar en makkelijk inzetbaar. Met 4 stuks 5,25" woofers weet BOSE er toch een continu vermogen van 200Watt (400Watt muziek) uit te halen.

De BOSE MB4 is een kleine en compacte krachtpatser en zijn makkelijk inzetbaar. Ze zijn eigenlijk niet voor buiten bedoeld, maar zijn door ons zelf met plastic coting/spray geimpregneert.
Het is niet gebruikelijk dat er in de 100Volt omroeptechniek SUBwoofers gebruikt worden, tenslotte is dat niet nodig bij spraak. Echter geeft dit wel een ontzettende boost in de "volle huiskamer klank" m.b.t. muziek. De spraak is iets intenser en de muziek véél intenser. Bij het gebruik van gezellige/opzwepende muziek & tunes geeft dit een veel intensere beleving. Somige collega bedrijven lachen hier om en zien het nut er niet van in. Toch geven vele klanten de voorkeur van BOSE SUBwoofers bij de START/FINISH van wielersport en atletiek evenementen. In combinatie met BOSE 802's geeft dit een onvergelijkbare eravring in de 100Volt geluidtechniek.

Wij beschikken in totaal over 8 BOSE MB4's.
Bij jeugd/amateur wielerevenementen gebruiken wij standaard 4 BOSE SUBwoofers, bij profwielerronden 8 BOSE SUBwoofers. Bij triathlon's en marathon's verschillen de aantallen i.v.m. wensen van de klant.

#WistUdatje: Naast BOSE SUBwoofers beschikken we ook nog over 10 stuks 15" SUBwoofers (350Watt continu) van eigen ontwerp.

#BOSE 502B

BOSE 502BBOSE heeft de SUBwoofer volgens het "Acoustimass®" concept ontwerpt. Met een 12" speaker geeft de SUBwoofer maarliefst 450Watt continu en 1800Watt peak.

De BOSE 502B is een zwaardere SUBwoofer dan de BOSE MB4. De luidspreker geeft maarliefst 450Watt continue en 1800Watt peak. BOSE heeft de 12" speaker niet voor niets op de kop (naar beneden) in de behuizing geplaatst, omdat indirecte lage tonen een mooier laag weergeven. De SUBwoofer geeft lage tonen weer tot maarliefst 45Hz ... en dat is laag.

Wij beschikken over 4 BOSE 502B's en zetten deze in bij huldigingspodia, musicals of o.a. een LIVE opsteling van DJ bij atletiek.

#WistUdatje: Naast BOSE SUBwoofers beschikken we ook nog over 10 stuks 15" SUBwoofers (350Watt continu) van eigen ontwerp.

X

BOSE luidsprekers

X

HOORN luidsprekers

X

PROJECT luidsprekers

Mtr

Luidspreker KABEL

X

BOSE luidsprekers (incl. SUBwoofers)

X

HOORN luidsprekers

X

PROJECT luidsprekers

Mtr

Luidspreker KABEL
Image
Dé unieke professional in BOSE evenementengeluid | lange afstanden, 100Volt.

Teijssenstraat 27, 6653AP Deest

+31634735752

WhatsApp: 0634735752

email@petersgeluidtechniek.nl

petersgeluidtechniek@gmail.com

▼ Meest populaire categorieën

 1. Criterium (Wielersport)
 2. Klassieker & omloop (Wielersport)
 3. Profronde (Wielersport)
 4. Cyclocross (Wielersport)
 5. YouTube kanaal (Extern)
 6. Gravelsport (Wielrennen)
 7. Stratenloop (Atletiek)
 8. Triathlons (Atletiek)
 9. Marathon (Atletiek)
 10. Toertocht (Wielersport)
 11. Koningspelen (Overige)
 12. Voetbal (Overige)
 13. Paardensport (Overige)
Overige evenementen

VOLG ONS OP SOCIALMEDIO (Nieuws & aanbiedingen)

#PRO AUDIO